Het kiezen van het juiste hoofdkussen kan voorkomen dat je last krijgt van een stijve nek. De soorten hoofdkussens bepalen het comfort. Zo dien je een hoofdkussen bij Sleepworld te kiezen op basis van je slaaphouding. Ben je bijvoorbeeld een zijslaper, dan kun je het beste een zachter kussen gebruiken. Als je een buikslaper bent, moet je een stevig kussen kiezen. De rugslaper kan dan weer een kussen gebruiken dat het hoofd kan ondersteunen zonder in de nek te drukken. De zachtheid van het kussen wordt bepaald door het materiaal. Je hebt veel materiaal opties zoals een donzen kussen, synthetisch donzen kussen, katoenen kussens en latex kussens.

Wat is een donzen hoofdkussen?

Dit hoofdkussen is gemaakt van zachte vezels. De vezels lijken echter op de veren van een eend, zwaan of gans. Soms worden de vezels gemengd met echte veren. Je moet dus de verhouding tussen de vezels en de veren weten wanneer je besluit dit kussen aan te schaffen. De voordelen van een donzen kussen zijn dat het licht, zacht en vormbaar is. Dit kussen is ook duurzaam, want het kan enkele jaren meegaan. Dit kussen heeft ook een aantal zwakke punten. Ten eerste kan dit kussen gemakkelijk oververhit raken. Soms kan dit leiden tot allergische reacties. Dit kussen is ook moeilijk schoon te maken.

Wat is een katoenen kussen?

Het katoenen kussen is het klassieke type kussen. Dit kussen is populairder dan synthetisch materiaal. Het katoenen hoofdkussen is geschikt voor mensen met allergieën. De sterke punten van katoenen kussens zijn hypoallergeen en geurloos. Bovendien zijn deze kussens licht en gemaakt van ademende stof. Het katoenen kussen heeft echter ook enkele zwakke punten. Ten eerste moet het regelmatig worden schoongemaakt om mijten en stof te voorkomen. Vervolgens vormt dit kussen zich niet naar je hoofd. Het katoenen kussen kan voor alle slapers gebruikt worden. Of je nu een rug-, zij- of buikslaper bent, je kunt dit katoenen kussen gebruiken.

Wat is een latex hoofdkussen?

Een ander alternatief materiaal voor het maken van hoofdkussens is latex. Dit materiaal kan je nek en hoofd perfect ondersteunen. Daardoor voelt het kussen toch zacht aan. Er zijn twee soorten latex hoofdkussens: massieve latex en versnipperde latex. Je moet voorzichtig zijn bij het kopen van een latex kussen, want soms is de latex gemengd met polyurethaanschuim. Deze stof kan giftig zijn voor je lichaam. De voordelen van het gebruik van latex kussens is dat ze duurzaam, vormbaar en ademend zijn. Een latex hoofdkussen is over het algemeen duur. Soms kan een latex hoofdkussen bij een bepaalde persoon een allergische reactie veroorzaken. Het latex hoofdkussen is geschikt voor rug- en zijslapers.