Denk je erover om een huis te kopen in Roosendaal? Doen! Want deze mooie Brabantse plaats vlak bij de Belgische grens heeft veel te bieden voor jong en oud. Je kunt er heerlijk winkelen, op cultureel gebied is er genoeg te beleven en er is veel te doen voor kinderen van alle leeftijden. Van karakteristieke panden in de binnenstad tot moderne, energieneutrale woningen en van gezellige studio’s tot ruime twee-onder-een-kappers: voor iedereen die van plan is een huis te kopen in Roosendaal is er een geschikte woning!

Gezellig centrum

Het gezellige en levendige centrum van Roosendaal is niet al te groot en alles zit dicht bij elkaar, dus dat is gemakkelijk. Behalve prachtige, oude panden en veel winkels, vind je er (grand)cafés en restaurants met terrassen om te genieten van een zomerse dag. Uitgaan kan natuurlijk ook: ga naar de film in de plaatselijke bioscoop, breng een bezoekje aan een museum of kies voor een avond cultuur in de schouwburg.

Waar wonen in Roosendaal?

Voor je een huis gaat kopen in Roosendaal, moet je je eerst verdiepen in de verschillende wijken. Veel hangt natuurlijk af van je budget, wensen en situatie. In het stadscentrum wonen heeft natuurlijk voordelen, maar niet iedereen wil dat. Als je wel centraal wilt wonen in Roosendaal, maar niet in het centrum zelf is de wijk Burgerhout misschien iets voor jou. Het is een authentieke wijk, die grenst aan de binnenstad. Ook kun je op huizenjacht gaan in Kalsdonk. In deze wijk woon je in een parkachtige omgeving, maar ook vlakbij het centrum.

Met je gezin

Heb je een gezin met jonge kinderen? Dan is de wijk Tolberg een goede optie om voor een woning te kijken. Het is een groene wijk met veel speelplaatsen, dus ideaal voor kinderen om op te groeien. Met het oog op de toekomst van je kinderen kun je natuurlijk ook kiezen voor een energieneutrale woning in de wijk ’t Zand. Over een nieuwe school voor je kinderen hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken; Roosendaal heeft maar liefst 22 basisscholen en 6 middelbare scholen.

Lekker shoppen

Een van de voordelen van wonen in Roosendaal is dat je er heerlijk kunt shoppen. Naast winkels in de binnenstad, heeft Roosendaal verschillende winkelcentra, zoals de Passage, waar shoppers hun hart kunnen ophalen. En mensen die houden van design én leuke koopjes, kunnen terecht in outletcentrum McArthurGlen Rosada.