Wanneer je een nieuw bed uitkiest, is het vrij logisch dat je ook een nieuw matras uitkiest. Een nieuw matras kopen is zo simpel nog niet. Wanneer je online zoekt naar matrassen, zul je zien dat er een enorm groot aanbod is aan matrassen. Zo kun je bij Het Matrasatelier bijvoorbeeld topmatrassen op maat kopen maar ook standaard matrassen die door veel consumenten beschouwd worden als goed en fijn. Maar hoe weet je eigenlijk welk matras goed bij jou past? En hoe worden deze topmatrassen eigenlijk precies gemaakt? Op deze twee vragen krijg je hieronder antwoord. Ben je geïnteresseerd in het kopen van een matras en heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan vooral door!

Matrassen op maat gemaakt

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een standaard matras te kopen. Op dit soort momenten is het belangrijk dat je dus een matras op maat kan laten maken en kopen. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat in je nieuwe caravan, kan het wel eens gebeuren dat de afmetingen van het bed afwijken van de standaard maten. Het is belangrijk dat je op dit soort momenten de specifieke afmetingen noteert. Daarnaast is het belangrijk om aan te geven wat voor soort matras je wilt. Bij de meeste bedrijven is dit soort informatie essentieel. In sommige gevallen wordt er nog naar een duidelijke tekening gevraagd. Wanneer je deze informatie opstuurt, zal het bedrijf jouw matras op maat laten maken.

Maar welk matras moet je kiezen?

Het is ontzettend belangrijk dat je een aantal punten van tevoren duidelijk hebt voor jezelf en je partner. Wil je namelijk online een matras kopen of in de winkel? Vaak wordt er aangeraden om in de winkel een matras te kopen. Je kunt dan namelijk makkelijk proberen en liggen op het matras zelf. Zo krijg je een beter beeld. Kies je voor online kopen? Dan kun je vaak kiezen voor de optie proefslapen. Je kunt dan voor een bepaalde tijd het matras uitproberen. Daarnaast is het belangrijk om te weten of je je matrastijk wilt kunnen wassen op 60 graden. Kies je hier voor ja? Dan zul je snel uitkomen bij de koudschuimmatrassen of de pocketveringmatrassen. Kies je voor nee? Dan zijn er andere opties.

Verschillende tips over matrassen

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat de meest goedkope matrassen vaak gemaakt zijn van enkel 1 laag schuim. Bij duurdere matrassen is dit natuurlijk niet zo. Deze matrassen hebben vaak juist een comfortlaag. Deze laag is vaak gemaakt van traagschuim of latex schuim. Het hangt er dus helemaal vanaf wat je budget is. Wil je meer geld uitgeven? Dan zijn matrassen met een laag van traagschuim of latex schuim zeker aan te raden. Ook is het belangrijk om te kijken naar de bijschriften per matras. Bij elk matras staat er namelijk vaak aangegeven of je deze matras juist moet kopen wanneer je het vaak koud of juist vaak warm hebt in bed. Hier worden matrassen namelijk allemaal op getest.