Overweeg je naar Nijmegen te verhuizen? Waarom niet, volgens onderzoekers is Nijmegen na Amsterdam en Utrecht de aantrekkelijke gemeente van Nederland. Op de ranglijst van aantrekkelijkste gemeenten in 2018 scoort Nijmegen goed op bereikbaarheid, het culturele aanbod, veiligheid en het aanbod van woningen. De aantrekkingskracht van Nijmegen wordt ook bepaald door de naastgelegen natuurgebieden, de kwaliteit van restaurants, de aanwezigheid van de Radboud Universiteit en het historische karakter van de stad. Bekijk www.nieuwwonennijmegen.nl voor nieuwe woningen in Nijmegen.

Nijmegen als aantrekkelijk alternatief voor Utrecht en Amsterdam

Lokale makelaars zagen de afgelopen jaren flink wat hoogopgeleiden vanuit Utrecht en Amsterdam naar Nijmegen verhuizen. Hoogopgeleiden uit de Randstad, waar de huismarkt oververhit is, zoeken een betaalbaar huis in de stad. Nijmegen is dan een aantrekkelijk alternatief voor Utrecht of Amsterdam. Dat Nijmegen geliefd is, kun je terugzien in de groeicijfers. De Waalstad is al enkele jaren op rij de snelst groeiende gemeente van Gelderland. 

Nijmegen heeft een bruisende binnenstad

Als je in het Westen van het land woont, dan weet je dat het vinden van een betaalbare woning een uitdaging is. Uitwijken naar Nijmegen is dan uitstekende optie. Ben je bang dat je de levendigheid uit het Westen gaat missen? Geen zorgen, Nijmegen heeft een bruisende binnenstad dankzij haar studenten. Doordat Nijmegen bescheiden is in haar omvang, zul je de drukte van studenten nooit als vervelend ervaren. De sfeer is er een stuk gemoedelijker dan in het Westen. 

Rijk aan historie, cultuur en natuur 

Nijmegen heeft niet alleen een bruisende, maar ook een historische binnenstad. In de oudste stad van het land, loop je in het centrum door een prachtig decor. Daar is niet alleen veel te zien, maar ook een boel te beleven. Nijmegen heeft een breed cultureel aanbod bestaande uit musea, een theater en een poppodium. Een cultureel dagje sluit je vervolgens af in één van de vele uitstekende restaurants. Niet alleen cultuurminnaars, maar ook sportievelingen en natuurliefhebbers komen in Nijmegen aan hun trekken. Loop een rondje langs de groene oevers van de Waal of beklim met de fiets de Zevenheuvelen. 

Volop werkgelegenheid

Het vinden een nieuwe woning is in Nijmegen is een stuk gemakkelijker dan in het Westen. Ook het vinden van een andere baan is niet moeilijk. In de kennisregio Nijmegen vind je gemakkelijk een baan in de Health en High Tech-sectoren. Wil het vinden van een nieuwe baan niet direct slagen? Met de trein of auto ben je vanaf Nijmegen binnen een klein uurtje al in Utrecht.